Stamhout inkoop- en verkoop

STAMHOUT VAN DEVOBO 

Bosbouwbedrijf DEVOBO uit Diepenveen is specialist in de groene ruimte. Eén van de producten die DEVOBO levert is rondhout. Nadat een boom wordt gekapt, is er het top- en takhout wat veelal wordt versnipperd tot biomassa houtsnippers. Daarnaast komt er een grote hoeveelheid stamhout vrij. Dit stam- c.q. rondhout wordt vaak doorverkocht aan spaanplaatindustrie of zagerijen die er tuinplanken en balken van produceren. Waar rondhout ook voor ingezet kan worden is de productie van haardhout. DEVOBO levert veelal particulieren rondhout boomstammen, waarna zij het zelf tot haardhout kloven.

Rondhout houtsoorten

Het rondhout van DEVOBO is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen in Nederland, delen van Duitsland en België. Uit deze duurzaam beheerde bossen komen doorlopend grote hoeveelheden hout vrij. De houtsoorten zijn divers, het meest gangbare aanbod rondhout bestaat uit de volgende houtsoorten:

– Beukenhout
– Eikenhout
– Amerikaanse eiken
– Douglashout
– Essenhout

Het hout bevindt zich nog vaak in bossen waar DEVOBO uitdunningsprojecten uitvoert. Na het maken van een afspraak kunt u het hout eventueel komen bekijken.

Rondhout kopen?

U wilt als houtzagerij rondhout kopen of er haardhout van maken? Neem dan snel vrijblijvend contact met ons op door het contactformulier in te vullen. Vermeld bij uw aanvraag hoeveel rondhout u wenst en of u het gebracht wilt hebben of het zelf komt afhalen. In geval van bezorgen graag aangeven wat het afleveradres is. Na ontvangst van uw bericht zullen wij zo spoedig mogelijk reageren op uw aanvraag. Voor dringende vragen kunt u bellen met 0570-591109