Laimet

LAIMET HOUTVERSNIPPERAAR

Veel bos- en landschapseigenaren worstelen ermee: reststromen uit onderhoud aan bos en natuur dusdanig verwerken dat het in economisch opzicht een aantrekkelijk product wordt wat óf geld oplevert óf ingezet kan worden als biobrandstof in een biomassakachel. Een houtversnipperaar wordt door bos- en landschapseigenaren vaak ingehuurd om de reststromen te verkleinen. Echter, niet iedere houtversnipperaar produceert bruikbare houtsnippers. Bruikbare houtsnippers hebben als kenmerk dat ze homogeen van kwaliteit zijn en voldoen aan de ö-norm. Er zijn maar enkele soorten takkenversnipperaars die kwalitatief hoogwaardige houtchips produceren. Laimet houtversnipperaars behoren tot het topsegment professionele houtversnipperaars. DEVOBO is exclusief dealer van de Finse Laimet houtversnipperaars. Op deze pagina treft u de diverse series die DEVOBO kan leveren.

DOELGROEP HOUTVERSNIPPERAARS

DEVOBO richt zich met de Laimet Chippers tot een diverse groep afnemers. Gezamenlijk kenmerk van de doelgroepen is dat zij zich bewust zijn van het feit dat top- en takhout géén afval is, maar juist een hoogwaardige vorm van biomassa. Onze afnemers bestaan uit hoveniersbedrijven, loonbedrijven en professionele bosbouwbedrijven. Daarnaast behoren natuurverenigingen en zorginstellingen óók tot de doelgroep die zich bewust is van de economische waarde die top- en takhout vertegenwoordigt.

LAIMET CHUNKS (HOUTSNIPPERS)

Laimet houtversnipperaars produceren “chunks”. Chunks vormen de meest hoogwaardige vorm van houtige biomassa. Laimet houtversnipperaars verschillen qua techniek aanzienlijk van reguliere takkenversnipperaars. Verkleinen met de techniek van de conische schroef van Laimet houtversnipperaars zorgt voor mooie snijranden, weinig rafels en weinig fijne deeltjes tussen de snippers. De schroef trekt het hout de machine in en snijdt het in gelijkmatige brokjes. Door de losse structuur met weinig kleine delen en nagenoeg geen stofhout is er sprake van een goede doorluchting van opgeslagen chunks. Ze drogen goed en broeien nauwelijks. Zelfs als ze gemaakt worden uit vers, vochtig hout. Als bedrijf hebben wij veel onderzoek gedaan, de resultaten van de onderzoeken zijn weergegeven op de website: www.optimaalresultaatmetlokalebiomassa.nl

LAIMET HOUTVERSNIPPERAARS

DEVOBO is dealer van Laimet houtversnipperaars. DEVOBO levert voor verschillende type gebruikers deze professionele chippers. De volgende Laimet houtversnipperaars zijn goed geschikt voor de Nederlandse markt:

HOUTVERSNIPPERAAR KOPEN?

U wilt een houtversnipperaar kopen, of verdere informatie? Neem dan gerust contact met ons op; we geven u graag antwoord op uw vraag. Mail uw vraag naar info@devobo.nl of bel ons op nummer 0570-591109