Bomen rooien

DEVOBO, specialist in bomen rooien!

Stel, u bent natuur- of groenbeheerder en heeft het onderhoud van en bosrijke omgeving in uw portefuille. Een bomenlaan, park, natuurgebied of zelfs compleet bos. U weet dan als géén ander dat onderhoud aan het groen vanuit verschillende gezichtspunten noodzakelijk is.

Waarom bomen rooien?

Bomen rooien kan noodzakelijk zijn omdat een boom een gevaar kan zijn voor haar omgeving. Scheefgroeiende bomen kunnen -vooral met veel bladeren en een klein beetje wind- al snel omvallen. Daarnaast kan het zo zijn dat bomen veel nieuwe, jonge aanwas een vitale groei beletten. In dat geval wordt plaats gemaakt voor deze nieuwe aanwas, zodat een bos, natuurgebied, park of tuin gezond en vitaal kan doorgroeien.

U wilt bomen rooien?

Bomen rooien is in veel situaties een klus die met veel precisie uitgevoerd dient te worden. Het is praktisch altijd raadzaam om een bosbouwbedrijf c.q. boomverzorger in te schakelen, omdat zij veel praktijkervaring (klim- en rooitechniek) en -kennis in huis hebben.

DEVOBO Forest Service uit Diepenveen heeft ruim 30 jaar ervaring met bomen rooien. In haar werkwijze bekijkt DEVOBO op welke manier het met zo min mogelijk gevaar voor de omgeving, en met behoud van zoveel mogelijk andere bomen en struiken, een boom gekapt en gerooid kan worden.

U wilt bomen rooien? Neem dan direct contact op met het onderstaande contactformulier! Wij zullen uw aanvraag zo spoedig mogelijk behandelen.