CHUNKS

CHUNKS HOUTSNIPPERS

DEVOBO produceert en levert Chunks houtsnippers. Chunks zijn grote houtsnippers, naar wens variërend van 5 tot 10/15 centimeter. De snijdende techniek van de Laimet Chipper zorgt voor een mooie, gelijkmatige fractiegrootte van de houtsnippers, weinig fijne deeltjes en nauwelijks franje en/of rafels aan de fracties.

VOORDELEN CHUNKS HOUTSNIPPERS

Chunks houtsnippers kennen, naast voorgenoemde eigenschappen, enkele aantrekkelijke voordelen ten opzichte van de “normale” houtchips en -snippers:

– Goede ventilatie tussen de deeltjes;
– Nauwelijks energieverlies (broei) bij opslag;
– Goede en snelle droging;
– Goed bewaarbaar

Onderzoek heeft uitgewezen dat massaverlies van houtsnippers of houtchips door broei kan oplopen tot 0,4% tot 10% per maand. Massaverlies betekent evenredig veel energieverlies. Bij chunks is dit massaverlies relatief laag, bij kleinere snippers en chips met veel fijne deeltjes en franje is het massaverlies juist heel hoog.

De fractiegrootte maakt dat de chips van DEVOBO zowel organisch als geforceerd uitstekend drogen. In diverse tests is er door organische droging / ventilatie het vochtpercentage in 3 maanden teruggebracht van circa 55% naar circa 23%. Dit betekent in praktijk een energie- en klimaatwinst van 10 tot 15%.

De snijtechniek zorgt ervoor dat Chunks Houtsnippers nauwelijks tot géén last ondervinden van brugvorming. Dit betekent dat stoken op Chunks Houtsnippers nagenoeg storingsvrij verloopt en continue verloopt.

Het geringe aandeel schadelijke emissie van fijne deeltjes en emissie door schimmels bij op- en overslag, maken dat Chunks Houtsnippers geen gevaar voor de gezondheid vormt.

CHUNKS HOUTSNIPPERS KOPEN?

U wilt uw snipper- of pelletketel storingsvrij stoken en uw thermische capaciteit optimaal benutten? Stap dan snel over op Chunks! Graag maken wij een maatwerk offerte voor u op basis van snippergrootte, aantal kuubs en vochtgehalte.