Houtversnipperaars

HOUTVERSNIPPERAARS

Zowel particulieren als bos- en landschapseigenaren versnipperen hout uit bonsonderhoud. In veel gevallen blijven houtsnippers achter in het bos als bodembedekking. De laatste jaren is de markt van houtversnipperaars volop in ontwikkeling. Motief hiervan is dat houtsnippers steeds populairder worden als brandstof voor in verbrandingsketels.

LAIMET TAKKEN VERSNIPPERAARS

De markt van houtversnipperaars kent diverse spelers. Een unieke en uiterst innoverende speler in deze markt is het Finse bedrijf Laimet. Laimet behoort tot één van ’s werelds meest toonaangevende producenten van hout chippers. Finse Laimet houtversnipperaars kennen een unieke snijtechniek die ervoor zorgen dat er homogene chunks mee geproduceerd worden. De Finse houtversnipperaars produceren een groter formaat chip dan welke andere houtversnipperaars dan ook. Voordeel hiervan is dat de chunks sneller indrogen en tijdens het verbrandingsproces voor een optimale verbranding zorgen daar er voldoende zuurstoftoevoer mogelijk is.

HOUTVERSNIPPERAARS HUREN OF KOPEN?

U wilt zelfstandig uw biomassa produceren? Dat kan! DEVOBO is exclusief dealer van Finse Laimet versnipperaars. Laimet hout versnipperaars zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar en te huur. Ook organiseert DEVOBO regelmatig demonstraties, waarbij u kunt zien op welke manier er hoogwaardige biomassa geproduceerd wordt.

Neem gerust contact met ons op via 0570-591109 of mail naar info@devobo.nl voor nadere informatie of een demonstratie van Laimet hout versnipperaars.