Brandhout kopen

BRANDHOUT VAN DEVOBO

Het gebruik van houtkachels neemt sterk toe in Nederland. Met deze trend steigt ook de vraag naar kwalitiatief goed brandhout. Brandhout is veelal verkrijgbaar bij tuincentra, bouwmarkten en tankstations. Wat veel mensen vergeten is dat haardhout ook rechtstreeks bij boseigenaren, bosbeheerders of bosbouwbedrijven kan inkopen.

Bosbouwbedrijf DEVOBO is specialist op het gebied van bos- en boomverzorging. Vanuit deze activiteiten komen er doorlopend grote hoeveelheden hout vrij. Een deel van dit hout is uitermate geschikt om als haardhout in te zetten. Het brandhout van DEVOBO is vaak organisch ingedroogd; het is vaak direct te stoken.

Soorten brandhout

Haardhout kan geproduceerd worden uit verschillende houtsoorten. De meest bekende houtsoorten die voor brandhout worden ingezet zijn:

– Eikenhout;
– Beukenhout;
– Essenhout;
– Elzenhout;

Beuken- en eikenhout zijn verreweg het meest populair. Reden hiervan is het brandhout relatief traag opbrandt. Beide houtsoorten geven een mooie vlam, het eikenhout kan spetteren. Zet om die reden in geval van een openhaard altijd een vonkenscherm ervoor.

Brandhout kopen in Overijssel of Gelderland?

U wilt alleen of met uw buren grote hoeveelheden brandhout kopen? DEVOBO uit Diepenveen (Ov.) is in staat grote hoeveelheden haardhout te produceren en te leveren. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden door het contactformulier in te vullen. Vergeet niet het gewenste houtsoort, de hoeveelheid in kuubs en het afleveradres te vermelden.