Douglas hout

DOUGLAS HOUT

Eén van de meest gebruikte houtsoorten voor de productie van bijvoorbeeld palen, balken en planken is Douglas Hout. Dit harde en slecht buigbare houtsoort is te herkennen aan de roze-bruine kleur binnenin de kern. Het hout is afkomstig van de zogeheten Douglasspar en is vaak in verschillende maatvoeringen in bossen terug te vinden. Dit maakt dat er een breed pallet aan producten uit geproduceerd kan worden.

Douglas houtproducten

Zoals hiervoor aangegeven is Douglas Hout zéér geschikt voor de productie van verschillende producten. Voorbeelden van producten die uit Douglas hout voortkomen zijn:

– Deuren;
– Kozijnen;
– Planken;
– Platen;
– Balken

Onbehandeld kent dit houtsoort een levensduur van wel 15 jaar, na droging zelfs nog langer. Dit maakt dat dit houtsoort vaak wordt gekozen door verwerkende partijen. Qua toepassing is het hout binnenshuis te gebruiken voor vloeren of plafonds, buitenshuis -naast voorgenoemde- voor bruggen, schuttingen, veranda’s en vlonders. Het hout laat zich goed behandelen met beits of impregneer. Kortom: zéér gebruiksvriendelijk met veel toepassingsmogelijkheden!

Douglas hout kopen?

In Nederland is bosbouwbedrijf DEVOBO al ruim 30 jaar leverancier van Douglas Hout, zowel aan zagerijen, timmerfabrieken als particulieren die vanuit de houtzagerij van DEVOBO planken, palen of balken afnemen.

DEVOBO produceert in haar houtzagerij planken, (hei)palen en balken van dit houtsoort. Neem voor verdere productinformatie en mogelijkheden contact op met DEVOBO via onderstaand contactformulier. Vermeld -indien mogelijk- gewenst product (planken, balken, palen), maatvoering, aantal en of u uw bestelling wilt afhalen of wilt laten bezorgen. De binnendienst van DEVOBO neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.