Houtsnippers

Houtsnippers van topkwaliteit

it bos- en boomonderhoud komen veel stromen hout vrij. Allereerst is er het rondhout, wat door houtzagerijen wordt ingezet om er platen, planken en balken van te zagen. Vervolgens is er het hout wat wordt ingezet voor de productie van haardhout. Het is niet goed genoeg voor zagerijen, maar goed geschikt voor haardhout.

Tot slot zijn er het top- en takhout. Deze resstroom bleef tot voorkort in het bos liggen, omdat er géén goede toepassing voor was. Echter, met de opkomst van duurzame energie, is er een behoefte gekomen aan top- en takhout. Het dient als productie van houtsnippers voor biomassa installatie.

Biomassa houtsnippers

De zogenaamde biomassa houtsnippers worden in verbrandingsinstallaties ingezet voor energieopwekking. Om succesvol energie uit deze biomassa houtsnippers te halen, dienen de houtchips aan verschillende eisen te voldoen.

Allereerst is het formaat belangrijk. In praktisch de meeste situaties zijn chips van 3 tot 5 centimeter perfect. De afmeting is belangrijk, omdat niet ieder invoersysteem grote of te kleine houtsnippers kan verwerken. Vervolgens is het vochtpercentage van belang. Verse houtsnippers -dus met 50% vocht- maken dat het rendement van biomassa ketels sterk terugloopt. Te droge snippers -met circa 10% vocht- zorgen voor te hoge temperaturen en kunnen daardoor een ketel sterk ontrekelen. De beste biomassa houtsnippers hebben een vochtpercentage tussen de 20 en 35%. Tot slot heeft het houtsoort veel invloed op het rendement. De beste houtsoorten zijn beuken en eiken houtsnippers.

Houtsnippers kopen?

U wilt topkwaliteit biomassa houtsnippers kopen? Neem dan hieronder direct contact op met DEVOBO. DEVOBO levert uit duurzaam bosbeheer topkwaliteit houtsnippers aan diverse soorten afnemers; van zwembaden, campings, tuinbouwbedrijven tot veehouderijen. Vul hieronder uw gegevens in, alsook het gewenste aantal houtsnippers. Wij reageren zo spoedig mogelijk op uw aanvraag.