Biomassa

WAT IS BIOMASSA?

Organisch materiaal uit landschap- en natuuronderhoud wordt door DEVOBO verwerkt tot biomassa. Biomassa is een uitstekend alternatief voor uitputtende fossiele brandstoffen als gas en olie. Fossiele brandstoffen zullen dus, daar ze van uitputtende aard zijn, op termijn schaars zijn. Er moét hiervoor een alternatief komen, houtige biomassa wordt gezien als één van de meest ideale vervangers van fossiele brandstoffen.

OPTIMAAL RESULTAAT MET LOKALE BIOMASSA

Samen met een projectpartners werkt DEVOBO aan een optimale inzet van lokale biomassa. Motief tot het doen van onderzoek ligt in het feit dat houtige biomassa goed ingezet kan worden voor de productie van warmte. Wat ontbreekt is de wijze waarop biomassa het best geoogst, bewerkt en getransporteerd kan worden om het enerzijds economisch en anderzijds ecologisch in te zetten. Voor onderzoek en bijbehorende resultaten verwijzen wij u naar de website van het project.

WERKWIJZE DEVOBO

Top-, tak- en snoeihout vormen voor DEVOBO het uitgangsmateriaal waarmee hoogwaardige biomassa wordt geproduceerd. Met ultra moderne houtversnipperaars (Chunkers) wordt biomassa (chunks, houtsnippers) geproduceerd, waarna het naar lokale afnemers wordt getransporteerd. DEVOBO zet hoogwaardige reststromen uit bos- en landschapsonderhoud om in biomassa.

Met haar werkwijze stimuleert DEVOBO Forest Service B.V. de doorontwikkeling en biodiversiteit van uw bos en/of landgoed. Jonge aanwas krijgt de kans, doordat uw bos volledig wordt opgeschoond. Dit houdt in dat naast “dood” hout ook top-, tak- en snoeihout netjes wordt afgevoerd. Tevens is de werkwijze van DEVOBO erop gericht dat uw bos een veilige omgeving is voor mens en dier.

LEVERING VAN BIOMASSA

DEVOBO levert een steeds groter wordende groep bedrijven houtsnippers als brandstof. Hout stoken is in veel gevallen goedkoper dan gas. Droog hout stoken zorgt ervoor dat u een extra hoog rendement behaald op uw stookkosten. DEVOBO kan naast houtige biomassa ook andere biomassa stromen leveren zoals maaisel uit landschapsonderhoud. en DIN+ en ENplus A1 gecertificeerde houtpellets. Houtpellets worden verbrand in speciale pelletkachels.

Biomassa wordt in veel gevallen rechtstreeks vanuit het bos aan bedrijven geleverd. Dit voorkomt overbodige transportafstanden en tussentijdse opslag. Bijkomend voordeel is dat de biomassa niet verontreinigd raakt met zand en andere voorwerpen. Dit zorgt in een later stadium voor een storingsvrije verbranding in uw biomassaketel.

CONTACT

U wilt meer weten wat DEVOBO voor u kan betekenen? Neem voor meer informatie of prijzen gerust contact met ons op. Bel direct 0570 – 591109 of stuur een e-mail naar info@devobo.nl