Houtchips

HOUT CHIPS


Stoken op houtchips neemt steeds verder toe in populariteit. Het zijn voornamelijk tuinders en veehouderijen die op hout stoken, omdat dit een goedkoper alternatief is dan gas. Hout chips zijn houtfracties van 5 tot 50mm lang. Uit eigen bosbeheer en boomverzorging heeft DEVOBO een doorlopende voorraad verse (50% vocht) en droge (20/30% vocht) hout chips. Het voordeel van droge houtchips is dat deze een hogere verbrandingswaarde kennen, wat inhoudt dat u met minder hout chips een relatief hoger stookrendement kunt realiseren.


TOPKWALITEIT HOUTCHIPS


DEVOBO kan vanuit diverse soorten hout houtsnippers van verschillende fractiegrootte produceren. Qua uniformiteit garandeert DEVOBO dat 70% van de houtsnippers homogeen van grootte is. Inzet van zeefapparatuur kan ervoor zorgen dat het aandeel homogene houtsnippers nog hoger ligt. Indien u specifieke eisen heeft t.a.v. de houtchips, dan houdt DEVOBO hier in het productieproces rekening mee.

DROGE HOUTCHIPS STOKEN


Zoals aangegeven hebben droge hout chips een hoger stookrendement. Bovendien wordt de thermische capaciteit van uw biomassa installatie beter benut met het stoken op droge houtchips, dan wanneer u op natte (lees: verse) hout chips stookt. Het as- en rookgehalte is bij het stoken op droge hout chips ook aanzienlijk minder.


HOUTCHIPS KOPEN


U wilt meer informatie over onze hout chips en/of een bestelling plaatsen? Neem voor een vrijblijvende prijsopgave of leveringsafspraak snel contact op via 0570-591109 of stuur een e-mail naar info@devobo.nl